Recentelijk kon Coos een Bally Bikini in Nederland bemachtigen. Deze kast was bij toeval bij een handelaar terechtgekomen, die de kast aantrof toen hij een partij flippers kocht. Het was duidelijk dat die man de kast kwijt wilde, want de kast werkte niet, was onhandig (wat hij niet wist was dat de kop gedemonteerd kon worden), was dan ook vreselijk zwaar en de frontbalk met knoppen ontbrak. Met andere woorden de bingo kon tegen een acceptabel bedrag meegenomen worden. Gelukkig had ik in mijn voorraad nog een frontbalk van een Lido. Die bleek vreemd genoeg niet  identiek aan een Bikini balk te zijn, maar was prima passend te maken. Bovendien maakt Coos schitterende covers en knoppen voor een frontbalk dus de frontbalk werd als nieuw. Coos begon met de technische restauratie van de kast, verving de electronische teller door een originele en maakte alles weer keurig in orde, zodat de kast weer snel zou kunnen spelen. Het was zijn eerste OK kast en dus ook zijn eerste Magic Screen kast, dus was het goed dat de kast er van binnen alleszins redelijk in orde was. Natuurlijk was er in het verleden driftig in de kast gesleuteld, waren er diverse extra Tilt voorzieningen en een punten opzet systeem gemaakt, maar op het aanraden van Ed knipte Coos al die overtollige rommel rigoureus weg
Toen de Bikini gereed was moest de kast nog worden ingewijd. Een mooi moment voor de gehele Nederlandse hardcore Bally bingo verzamelaars om bij Coos op visite te komen en met zijn snel uitbreidende collectie te kunnen spelen. En zo waren Ed, Peter, Frans en Coos aan het spelen op een Double Header, een Gayety, Twist, Big Wheel, vier verschillende Miss America's en de nieuwe Bikini. Ik had het gevoel dat  deze Bikini anders was dan de Bikini's die ik aan het restaureren ben. De lay-out van de speelkaart was anders. Nummers 24 en 7 zijn verwisseld. Zie de bijgevoegde foto's van een originele speelkaart en de veranderde speelkaart. Daarom was de bedrading onder het Magic Screen dus ook veranderd. We hadden wel gezien dat de bedrading was doorgeknipt en dat er stukken draad tussen waren gezet, maar alles werkte prima, dus waarom zou je dan daarvoor een reden zoeken?
Als oud exploitant van bingo's wist Ed direct wat er aan de hand was geweest. Bij een Lido en Bikini werd in het verleden heel veel op de OK spellen gespeeld. Dus werden de kasten door de spelers zoveel mogelijk over links gespeeld, waar niet alleen de nummers 9 en 25 liggen voor de eerste baan, maar vooral de nummers 1, 19, 24 en 23. Om de zaak nu te bemoeilijken was er een nieuwe (100% gelijkende) speelkaart voorhanden, waarop de nummers 24 en 7 gewisseld waren. Deze kaart werd in de kast gezet, de bedrading werd heel eenvoudig aangepast en het was iets lastiger om een OK spel te maken. Want er stond dan wel "For amusement only", het was wel zaak dat er geld verdiend werd.
De originele speelkaart
De gewijzigde speelkaart
Restauraties