Toen Bally in 1961 de Can Can op de markt bracht was dat het voortborduren op een bekend thema. Het Magic Screen met OK spel was in 1959 geintroduceerd met de County Fair,  die werd gevolgd door de Laguna Beach, en Roller Derby. De daarna uitgebrachte bingo was de Circus Queen, drie in blauw volgde nu niet meer de groene score, maar drie in blauw gaf nu 300 of zelfs 600 punten, terwijl twee in blauw 600 punten kon scoren. Overigens bleken de exploitanten deze mogelijkheid niet erg prettig te vinden. In alle kasten die we hebben gevonden bleek dat de mogelijkheid om twee in blauw is 600 te krijgen was uitgesloten, omdat het relais buiten werking was gezet.(*)
Bovendien was het ook mogelijk dat als drie ballen in de Orange sectie werden gedeponeerd, deze winnende combinatie werd geteld als zijnde een groene score. Bally voegde echter met de Can Can een extra feature aan de mogelijkheden van de Circus Queen toe. Op het front werd naast de blauwe knop nog een witte knop geplaatst. Het was mogelijk om met deze witte knop op het front de geel/zwart of rood/witte super sectie te activeren.
Bally deed nog iets extra. In de brochure die Bally bij de introductie maakte stond vermeld dat er nu sprake was van een chrome-flashed cabinet en een tuff-kote speelveld. Die verchroomde zijpanelen moeten voor veel uitbaters een welkome verbetering zijn geweest, want op heel veel woodrails werden deze zijlijsten daarna ook gemonteerd.
Maar het mooiste van de Can Can vind ik het artwork. Door de frisse kleuren (nu een eens geen item zoals kermis of beach) en de zeven verschillende Can Can danseressen van de Moulin Rouge, in combinatie met het prachtige speelveld verdient deze bingo een plaatsje in mijn favoriete rijtje Bally Bingo's.
(*)
Op verzoek van Ed vermeld ik dat niet alle exploitanten zich met dit soort praktijken bezig hielden!!!
(Klik op de foto voor het restauratieverslag)
Restauraties