Hasselt 2004, de eerste beurs

Het was in september 2004 dat wij voor de eerste keer een presentatie hielden van onze gerestaureerde kasten. In de Grenslandhal in Hasselt (Belgie) tijdens de Jukebox en Collectorsshow, hadden wij een plaatsje gereserveerd. Dat weekend was het schitterend weer en onze kasten stonden in de volle zon, zodat je nauwelijks kon zien dat de lampjes branden en dat ze klaar stonden om bespeeld te worden.

Wij hadden zes kasten meegenomen die we hadden gerestaureerd. Een  Miss America de Luxe, Dixieland, Hawaii, Miss America 75, Bali en een Blue Chip.
Het was ons niet te doen om ze te verkopen, wij wilden ons presenteren, om op die manier in contact te kunnen komen met (voornamelijk) Belgische bezoekers, die ons hopelijk nog konden voorzien van nieuwe onderdelen of zelfs complete bingo's.

De standhouders klaagden over de bezoekersaantallen, maar wij hadden de hele dag aanloop. Vooral oudere mensen vonden het prachtig om weer eens op een ouderwetse bingo te kunnen spelen en we ontvingen mensen van allerlei pluimage. Daaronder was een oud werknemer van Bally, die nog veel verhalen kon vertellen uit het verleden en die ons uitnodigde om bij hem langs te komen. Toch verkochten wij een kast voor een luttel bedrag. Wat mij het meest is bijgebleven is het verhaal bij de verkoop van de Blue Chip. Deze volledig gerestaureerde zeskaarten kast  werd gekocht door de kinderen van een oude baas. Toen wij de kast gedemonteerd hadden en door zijn kinderen naar de auto werd gebracht, fluisterde de man ons toe: "Ik mocht van mijn vrouw nooit naar het cafe om op die kast te spelen, maar ze is nu dood en nu kan ik er lekker thuis op spelen". Hij knipoogde ons toe en huppelde achter zijn kinderen aan, als een kind dat verblijd is met een nieuw speeltje en de toekomst zonnig tegemoet ziet.
onze eerste beurs

onze eerste beurs

de eerste spelers

de eerste spelers

oude bingoliefde

oude bingoliefde

oud Bally werknemer

oud Bally werknemer

eenzame gokker

eenzame gokker

Restauraties