London

Tijdens een van onze ontdekkingstochten vonden we een aantal 20 holers. Zoals de naam aangeeft, bingo's die een speelveld met 20 genummerde gaten hebben. We waren nooit erg gecharmeerd geweest van dit type kast, maar toen we eenmaal een Venice hadden gerestaureerd, bleek het toegevoegde spel toch erg boeiend te zijn. Zo heeft de London (1969) als extra spel, het Triple Play. Met de witte knop op het front wordt dit spel geactiveerd en kan in negen stappen de hoogste score van 432 punten worden behaald, als vijf ballen in de juiste volgorde zijn geschoten. De 20 genummerde gaten zijn namelijk ook voorzien van een symbool. Een rondje, een driehoekje en een vierkantje. De eerste bal kan in elk willekeurig symbool worden gedeponeerd, de tweede bal mag niet in hetzelfde symbool worden geschoten en de derde bal kan dus alleen nog in het overgebeven symbool worden neergelegd. Als dat lukt kan je de prijs laten registreren.
Erg eenvoudig, maar toch lastig te doen. Maar Bally liet je na drie goed geschoten ballen een keuze maken. In plaats van de prijs te pakken kon je ook een vierde bal schieten en als dat dan goed was gedaan, kreeg je de prijs drievoudig uitgekeerd. Daarvoor zit naast de R knop een ronde knop. Als je besloot om te trachten met de vierde bal de prijs te verdrievoudigen moest de ronde knop worden ingdrukt en op het speelruit werd het symbool verlicht dat nu geschoten moest worden. Als die vierde bal goed was geschoten werd nogmaals de keuze geboden de prijs te verdrievoudigen. Ook nu werd na het indrukken van de ronde knop op het kopruit het symbool verlicht dat nu moest worden gespeeld.
Als de vijfde bal correct was gedeponeerd, ging het lampje van de golden score branden en werd de prijs automatsch geregistreerd. Het spel werkt zo verslavend dat het gewone spel met de gekleurde segmenten, soms volkomen over het hoofd wordt gezien.
Zie ook de foto's van de gerestaureerde London en het filmpje op Youtube met de uitleg van het Triple Play spel.
http://www.youtube.com/watch?v=3sN4zRISbBw
Restauraties