Geen oud Bally medewerker, maar Ed houdt supervisie

Geen oud Bally medewerker, maar Ed houdt supervisie

Opvallend veel oude bekenden

Opvallend veel oude bekenden

De Lido is voor thuis een gewilde kast

De Lido is voor thuis een gewilde kast

De Lido bleef in Belgie, bij de trotse eigenaar

De Lido bleef in Belgie, bij de trotse eigenaar

Collector Fantasies, Mechelen 2005

Het volgend voorjaar maart 2005 werden we uitgenodigd door de organisatie van Collector Fantasies om met onze bingo's te komen op hun beurs. Omdat we veel tijd staken in de restauratie van onze eigen kasten, konden we niet veel byzondere bingo's meenemen. Zo stonden we dit keer met slechts vijf machines. Een Hawaii,  Dixieland, Miss America Supreme, Galaxy, Mystic Gate en een Lido. Die Lido was echter bestemd voor een Belgische vriend van ons. Hij had ons gevraagd de kast voor hem te restaureren en als tegenprestatie vroegen wij of we de kast dan op deze beurs mochten showen. Het was tevens een prima gelegenheid om de technische hoedanigheid van de kast dit weekend te testen. De bingo slaagde met vlag en wimpel. De Lido werden door velen bespeeld, veel mensen wilden de kast ook kopen, maar we moesten steeds uitleggen dat de kast niet te koop was.

Opvallend was trouwens dat we in korte tijd een vast aantal bezoekers op onze stand konden verwelkomen. Deze mensen wisten dat als ze vroeg kwamen, ze de meeste kans hadden om uren achtereen te spelen op verschillende kasten. Omdat de kasten wel geheel origineel waren (dus inclusief muntmechanisme), maar het niet de bedoeling was dat er geld ingegooid werd, moesten we herhaaldelijk mensen waarschuwen dat niet te doen en dan zetten we maar weer gratis punten op de machines.

Goed te zien was wie in het verleden vaak op een Bally bingo gespeeld had. Het kwam herhaaldelijk voor dat een echtpaar aan kwam lopen en dat de man de bingo's ontdekte. Voorzichtig leidde hij dan zijn vrouw met zich mee en probeerde het spelletje aan haar uit te leggen. Maar meestal zijn dames niet in bingo's geinteresseerd. Het duurde echter niet lang of de man stond gepassioneerd te spelen en vergat zijn vrouw die verveeld stond toe te kijken. Totdat de vrouw het genoeg vond en hem van de kast wegtrok. De man keek dan nog een keer achterom, er lag net zo'n mooie combinatie die uitnodigde voor een extra bal, keek mij spijtig aan en liep met zijn vrouw mee. Ik denk dat zo'n man nog even zijn jeugd voelde terugkomen, maar begreep dat hij toch niets meer in te brengen had.
Restauraties