De Key West op de hoek
Nostalgische gevoelens bij de Key West
Ik kan geen fout ontdekken
Wat is eigenlijk een Big Wheel
Ed wordt bedankt
Mechelen 2008

Na een jaar waren we weer terug in Mechelen op de Collectors Fantasies 2008. Nu ik niet meer over een vrachtwagen kan beschikken, is het vervoer van de kasten een probleem geworden. Dus moeten de bingo's in een aanhanger naar Belgie vervoerd worden en na afloop weer mee terug naar huis. Daarom besloten we dit jaar maar een paar kasten minder mee te nemen. Een Key West, een Golden Gate (nog steeds een van mijn favoriete kasten), de onvermijdelijke Miss America, die na een afwezigheid van een paar jaar weer terug was op onze stand en op mijn verzoek hadden we een zojuist gerestaureerde Big Wheel meegenomen.
De Key West hadden we gemaakt voor een goede vriend uit Engeland, maar de andere kasten kwamen uit onze eigen verzameling. Dat de Miss America en de Golden Gate mensen zouden trekken stond bij voorbaat vast, maar ik hoopte dat de zeldzame Big Wheel nu eens de belangstelling zou krijgen, omdat het een volkomen afwijkende kast is, die in het verleden niet vaak in exploitatie was geweest. Maar hoe we ook manipuleerden door alleen punten op de Big Wheel te zetten en niet op de andere kasten, na een of twee spelletjes hielden de meeste spelers het wel voor gezien. De Big Wheel blijkt te moeilijk omdat hij zo afwijkend is van alle andere kasten. Dat is overigens de reden waarom het één van de kasten is, die niet in mijn eigen verzameling mag ontbreken, want wat is nu leuker om thuis te spelen op bingo's die allemaal een ander spel hebben.
Natuurlijk kwam de vaste kern van spelers langs en zij probeerden de Big Wheel, maar ook zij wilden veel liever op de Miss America of de Golden Gate spelen. Om maar niet te spreken over de Key West die we een prominente plaats op de hoek van de rij hadden gegeven, zodat hij goed in het zicht stond.
Hoeveel mensen niet gevraagd hebben wat de prijs van de kast was, hebben we niet bijgehouden. Velen geloofden ook niet dat de kast niet van ons was en dat de andere kasten niet te koop waren, omdat ze uit onze eigen collectie kwamen.
Toen onze Engelse vriend zijn nieuw gebouwde Key West weer terug zag, was hij blij verrast en vond zijn kast schitterend geworden. Hij speelde lange tijd op de Key West en volgens zijn eigen zeggen kregen zijn nostaligische gevoelens de overhand. En daar doen wij het voor. Weggooien is geen kunst, maar een bingo van de wisse ondergang redden dat is onze hobby.
Restauraties