Een lichte vorm van teleurstelling maakte zich dan ook van ons meester, totdat we dichterbij kwamen en zagen dat er toch verschillen waren. Inderdaad waren veel de kasten in het welbekende Stars and Stripes motief gespoten, maar daaronder bleken toch verschillen te zitten. De Silver Sails stond er bij, maar ook een Lido (met een nieuw ruit). Als verrassing stond er een geheel nieuwe Miss America 75 bij. Dat was dus een originele, de sleutels zaten er bij en een snelle blik achter de voordeur bleek dat de twee operator meters er ook nog in zaten. Op die meters stonden onwaarschijnlijk lage meterstanden.

Omdat het tussen de aanbieder en ons bleek te klikken, besloten we de gehele partij maar over te nemen. Omdat we er van uit waren gegaan dat het maar om één bingo zou gaan, hadden we geen groot transport bij ons, dus dat betekende twee keer rijden. Inmiddels had Coos laten merken dat hij de Lido graag aan zijn verzameling zou willen toevoegen en ik wilde wel meer weten van de Miss America 75. Niet om die zelf te houden, maar omdat ik nog nooit aan zo’n nieuwe machine had gewerkt.
Op zoek naar uitbreiding van de collectie krijg je soms hulp. Ik kreeg van een goede kennis die van mijn hobby weet, een advertentie in handen.

Er stond in:
"Aangeboden een bingo Silver Sails, compleet maar zonder ruit". 
De prijs stond er niet bij, net zo min als de conditie waarin de kast zich bevond, maar wel een telefoonnummer.
En hoewel de opslag inmiddels aan het uitpuilen is, vinden we dat er altijd wel ruimte voor een dergelijke OK kast te vinden moet zijn. In het verleden had ik me met bingomaatje Coos al eens op het vervaardigen van een nieuw ruit voor een Silver Sails toegelegd en waarschijnlijk hadden we daarvan nog wel een exemplaar in voorraad. 
Nieuwsgierig  belde ik dan ook het in de advertentie vermelde telefoonnummer. Het adres was in Nederland en niet eens heel ver bij mijn woonplaats vandaan. Een paar dagen later gingen Coos en ik naar de Silver Sails kijken. Aangekomen bleek de man een paar bingo’s te hebben, maar van afstand gezien waren het allemaal Miss America’s 75.
De nog vrijwel nieuwe Miss America 75. Lees wat we tijdens de restauratie tegen kwamen en zie de foto's bij het verslag.