Rosmalen 2010

Hadden we verleden jaar vijf machines bij ons, dit jaar hadden we nog meer machines uit onze voorraad gehaald en bovendien hadden we een speciale flipper en een basketbal kast meegenomen. In de flipper zat een door ons gemaakte kopruit en we wilden zien of de bezoekers dat zouden ontdekken voodat zij er opmerkzaam zouden zijn gemaakt. Welnu om met het laatste te beginnen, niemand had ons ruit als imitatie herkend en iedereen was vol lof over de kwaliteit.

Maar het ging natuurlijk om de presentatie van de bingo's.

Er stonden vijf kasten met houten poten (Broadway, Ice Frolics, Variety, Surf Club en Big Show) en twee met metalen poten (een Galaxy en Miss America 75). De Miss America is op deze site al eerder uitvoerig beschreven en we hadden de achterdeur geopend om te laten zien dat de kast in vrijwel nieuwstaat is.

Het transport was dit keer vlekkeloos geregeld door Peter Hoebert die een vrachtwagen van zijn internationaal verhuisbedrijf  ter beschikking stelde voor het vervoer. Op vrijdag  had Peter met zijn medewerkers de vrachtwagen al geladen en hoefden we slechts in Rosmalen aanwezig te zijn om de stand in te richten. Dat was een groot gemak, want alle kasten arriveerden geheel opgebouwd en met behulp van een hydraulische kar konden we zonder probleem op hun plek zetten.

Natuurlijk moesten van een paar kasten na het transport even wat lampjes opnieuw in hun fitting worden gedraaid, want door het trillen willen altijd wel een paar lampjes extra aandacht. Maar door het luxe transport hadden alle kasten de rit prima doorstaan en speelden zonder enig probleem.

Na de opening van de beurs kwamen meteen onze vaste bezoekers spelen. Sommigen hadden wat uitleg nodig, want niet veel mensen hadden al eens op een Variety of Surf Club gespeeld en de score telling van de Ice Frolics gaf ook de nodige hoofdbrekens. Gelukkig hadden we genoeg kasten bij ons, want er waren bezoekers bij die uren op onze stand te gast bleven. Onnodig te zeggen dat de kasten de tweedaagse veldslag weer glansrijk hebben doorstaan en dat wij het gereedschap en reserve onderdelen niet nodig hebben gehad.

De Rock around the Jukebox beurs is waarschijnlijk de grootste beurs op dit gebied van Europa en hierdoor komen niet alleen veel standhouders uit het buitenland, maar zijn er ook veel buitenlandse bezoekers. Het betekende twee dagen aanwezig zijn op de stand, twee dagen uitleggen dat een bingo geen flipper is, zonder flippers en twee dagen ontdekken dat er nog maar heel weinig Nederlanders zijn, die weten wat een bingo is. Dat in tegenstelling tot de aanwezige Belgische bezoekers die dat des te beter weten en dan ook naar hartelust konden spelen. we hadden gehoopt dat onder de talloze buitenlandse bezoekers ook wat van onze  Engelse vrienden zouden zijn, maar jammer genoeg hebben we die niet de hand kunnen schudden.

Wie weet volgend jaar beter, als we misschien met nog meer kasten kunnen aanwezig zijn!

Restauraties