Ed en Frans gaan naar de beurs.

In de afgelopen jaren hebben we verschillende keren onze gerestaureerde Bally Bingo's op fifty's en sixty's beurzen geshowd. Dat gebeurde meestal op uitnodiging van de beursorganisatie omdat dit soort machines tegenwoordig vrijwel niet meer te zien zijn en zeker niet in volledig gerestaureerde vorm, speelklaar op een beurs staan.
In september 2004 stonden we in de Grenslandhallen in Hasselt (Belgie)voor de eerste keer op een beurs. Het was de Jukebox & Collectorsshow en we stonden te midden van allerlei curioza en artikelen die we nog kenden uit onze eigen jeugd. Wat ik me nog van die eerste beurs herinner is dat het buiten prachtig weer was, de zon precies op onze kasten scheen, zodat je nauwelijks kon zien dat de kasten speelklaar stonden. Naast dat het voor ons een enorm gesjouw was geweest, dat het niet alleen logistiek moest kloppen en dat we de kasten ook na het transport nog eens goed moesten nakijken, was het voor ons toch een enorme ervaring.

De achtergrond van het feit dat we op een beurs gingen staan is dat het steeds moeilijker voor ons werd om Bally Bingo's of onderdelen daarvan te vinden. Dus moesten we aan de weg timmeren en waar kan je dat beter doen dan in Belgie, waar we vrijwel al onze kasten hadden gevonden. Op deze manier hoopten we dan ook mensen te ontmoeten die nog oude bingo's of onderdelen hadden of wisten. Maar daarbij kwam ook dat we graag wilden laten zien wat we gebouwd hadden en vonden we het leuk om anderen eens op onze kasten te laten spelen.

Bij die ene beurs in Hasselt is het niet gebleven.
Want organisatoren van andere beurzen nodigden ons uit om ook bij hun onze bingo's te showen. Dat hebben we pertinent geweigerd. Bij die ene beurs in Hasselt is het gebleven. We zijn niet commercieel bezig, het is een hobby, waar we weliswaar erg veel tijd insteken.

Voor één beurs hebben we echter een uitzondering gemaakt. Toen onze goede vriend Carl Jacobs, de organisator van de Collector Fantasies in Mechelen ons vroeg voor zijn show, hebben we daarmee ingestemd, hoe moeilijk het soms voor ons was om steeds weer iets nieuws gereed te hebben.

In vijf verschillende verhalen geven we u een beeld van onze belevenissen op de beurzen

Ed en Frans
Restauraties