De onderkant van het speelveld is bijzonder
Het Ball Gate Pulse Relay heeft vier switches, waarvan er een pas bij de vijfde stap open mag gaan. Bally heeft daarvoor een vreemdgevormde switch gemonteerd, waarvan je op eerste gezicht aanneemt dat het blad vervormd is. Het is trouwens een onderdeel dat ik nog niet in een andere bingo heb aangetroffen
Zoals gebruikelijk waren er weer allerlei extra draden getrokken, waarvan de toegevoegde waarde mij ontgaat. De overtollige bedrading werd verwijderd en de bedrading is weer origineel gemaakt. Alle units bleken nog compleet en goed te functionen. Dus werden ze alleen schoongemaakt en opnieuw afgesteld.
Na de kop gaan we beginnen aan het cabinet met speelveld. De cosmetische behandeling van het speelveld is van later zorg, eerst de onderkant van het speelveld. Daar is nog wel iets bijzonders te vinden. Normaal zit er een Shutter en een Bal-lift Startrelais, soms een paar panelswitches (bij een Gay Time of Gayety is de situatie iets anders). Maar bij een Beach Beauty zitten er volop units. Op de foto v.l.n.r.: Ball Gate Lock Relay met daaronder een gelijkrichter, Ball Gate Pulse Relay, Shutter Motor, Ball Gate Delay Unit en daarboven Ballift Startrelay en de Homing Unit. Kennelijk zijn al deze extra units nodig om de ballen met een vertraging naar het speelveld te krijgen.
Onder het speelveld zit een gelijkrichter om de twee condensatoren te kunnen voeden. Jammer genoeg hebben deze condensatoren niet het eeuwige leven en vooral als ze lange tijd niet gebruikt zijn moeten ze vervangen worden. Gelukkig zijn dit soort onderdelen nog volop verkrijgbaar en niet duur.
Deel 2
De restauratie van een Beach Beauty 1955
Het cabinet van de Beach Beauty wordt voornamelijk gekenmerkt doordat in het inwendige een Rotary disc loopt met daarop de nummers van het speelveld en die te bedienen is vanaf de voorzijde van de kast d.m.v. een grote draaiknop die vrijgegeven wordt als de bal in een wild pocket is geschoten.
De Beach Beauty heeft slechts een rode en een gele knop op het front. Vreemd was dat zowel van de rode als van de gele knop de contacten opengebogen waren. De zin of onzin ontgaat mij daarvan.
Natuurlijk moest ook bij de Beach Beauty weer heel wat roest verwijderd worden. Dit is het ontgrendelingsmechanisme van de Rotary Unit Disc, die stijf verroest was, maar gelukkig geheel gereiviseerd kon worden.
Na de werkzaamheden aan de kop, het cabinet en de onderkant van het speelveld kwam tenslotte het uiterlijk van de kast aan de beurt. Op zichzelf was de kast nog niet eens in zo'n slechte staat. Het speelveld  was smerig, maar vertoonde geen grote slijtage plekken. Dus werden alle onderdelen van het veld verwijderd en werd het speelveld geheel schoongemaakt. De dubbele ballgate, die voor zover ik weet de enige van dit type op een Bally bingo is, kreeg de nodige aandacht. En alle onderdelen van het speelveld werden vernieuwd


Ook de kop en cabinet waren in een redelijke staat. Wel moest na het reinigen van de binnenkant vrijwel alle hoekverbindingen van de kop en cabinet opnieuw gelijmd worden. Ook de bodem van het cabinet had wat aandacht nodig, maar tenslotte kon na veel schuren en plamuren met het spuiten worden begonnen. Met behulp van gedigitaliseerde bestanden werden de sjablonen gesneden. De oorspronkelijke verfkleuren werden nagemaakt en langzaam begon de Beach Beauty weer een beauty te worden.
Na afloop werd opnieuw een greep in het magazijn gedaan en werd een nieuwe trekker, een nieuwe draaiknop voor de "wild pockets" en andere kleine accssoires gemonteerd. De Beach Beauty was gereed voor een nieuw leven.
En tenslotte kon alles weer in elkaar gezet worden en een  nieuwe Beach Beauty gereed, die nadat de stekker was aangesloten ook als nieuwe beauty loopt. De kast is bestemd voor de verzameling van Coos.
Het cabinet is niet heel bijzonder
Tenslotte het artwork
Terug naar home pagina
Restauraties
Click for English version