Groot was de verrassing toen onder de verflagen van de linkerkant nog de originele tekening en kleuren zichtbaar werden.
Aan de rechterkant liet de verf zich minder makkelijk verwijderen
Met de tekening die onder de laag verf te voorschijn kwam en de in Amerika gekochte voordeur kon de tekening van de voorzijde van de Yacht Club worden nagemaakt.
Na het verwijderen van alle onderdelen van het front, zijn alle lagen verf weggeschuurd. Goed te zien is dat de deur van ander hout is gemaakt dan het frontpaneel en dat het front op een heel eenvoudige wijze aan de zijkanten is vastgezet. Later zou Bally heel ingenieuze verbindingen maken om de kast meer stevigheid te bieden.
Hierna is het tijd om gaten te dichten, te plamuren en te schuren. Dan weer plamuren en opnieuw te schuren, net zo lang dat een glad opperlak is bereikt.
Met behulp van sjablonen worden diverse lagen opgezet, In dit geval ben ik begonnen met een witte laag, daarna een groene, toen een gele en tenslotte een rode laag. Hierover gaan circa vijf lagen blanke vernis, om het geheel goed af te werken. Nieuwe onderdelen en neiuw verchroomde onderdelen werden gemonteerd, de poten werden opnieuw van een aantal laklagen voorzien en er werden nieuwe rvs boutjes gebruikt.
Restauraties