Export naar en import uit de USA

Zoals ik hiervoor al schreef hadden we wel diverse Big Wheels gevonden, maar waren we op onze strooptchten nog nooit de broer/zusterkast tegengekomen. We kenden wel mensen met een Magic Ring, maar die waren niet voor een redelijk bedrag te koop, of reeds geheel gerestaureerd.
De Magic Ring is er echter wel gekomen.
Op een van mijn reizen naar de USA logeerde ik bij mijn vriend Oldbinger en daar werkte ik aan een Bounty. Een dergelijke kast is in de USA echter nooit verkocht en blijkt daar dus vrij zeldzaam. Het vreemde is dat wij op een gegeven moment een vijftal Bounty's bezaten en zo besloten wij een paar van die Bounty's naar Oldbinger in de USA te zenden.
En het mirakel gebeurde. Op een gegeven moment werd er op E-bay USA een Magic Ring aangeboden. Na overleg met Oldbinger werd besloten dat hij die kast voor ons zou kopen en het toeval wilde dat de Magic Ring op slechts 2 uur rijden van Oldbinger kon worden opgehaald. Dat is in het grote USA natuurlijk ook al een wonder.

Het verschepen naar Europa heeft daarna nog twee jaar geduurd, omdat wij hoopten dat er nog iets byzonders zou worden aangeboden. Jammer genoeg gebeurde dat niet en eigenlijk is dat ook niet nodig want de verzameling is voor ons op een paar na (zoals de ontbrekende Parade) vrijwel compleet. Op het laatste ogenblik werd er toen in Amerika nog een Beach Time ingepakt. Van deze Beach Time ontbrak de achterwand van het cabinet, maar dat is tegenwoordig voor ons een minimale reparatie. Inmiddels is de Beach Time gerestaureerd en staat nu in de collectie van Coos met een nieuwe door ons zelf gemaakte kopruit. Alleen het restaureren van de overige kasten zal nog jaren in beslag nemen.

Hieronder een indruk van de aankomst van de pallet uit Amerika met de Magic Ring en Beach Time
Heftruck-1
Heftruck-2
De-verpakking-verwijderd
Een-Beach-Time-met-originele-kleuren
Als-laatste-de-kop-van-de-Magic-Ring-afladen
De-Magic-Ring-waar-het-allemaal-om-was-begonnen
voorraad-web
Kratten-voor-USA
Restauraties